Πολυβιταμίνες: ο ρόλος τους το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι αποτελεί μια περίοδο κατά την οποία όλοι μας νιώθουμε πιο «χαλαροί» και αυτό συχνά αντικατοπτρίζεται και στις διατροφικές μας συνήθειες. Καταρχήν, η όρεξη συχνά περιορίζεται με αποτέλεσμα πολλοί να παραλείπουν γεύματα. Επίσης, καθώς οι διακοπές πλησιάζουν ξεκινά μια «αποδιοργάνωση» σε ότι αφορά την αγορά και προετοιμασία φαγητού, ενώ οι έξοδοι αυξάνονται με αποτέλεσμα το ελαφρύ βραδινό να δίνει τη θέση του σε μεζεδάκια και αλκοόλ.

Όλες αυτές οι αλλαγές μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην ποιότητα της διατροφής, και να οδηγήσουν σε ελλείψεις θρεπτικών συστατικών. Παράλληλα, η αυξημένη έκθεση στον ήλιο και οι υψηλές θερμοκρασίες οδηγούν σε αυξημένες ανάγκες σε διάφορα συστατικά όπως τα αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που συμβάλλουν στην καλή υγεία του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών, αλλά και στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού μας συνολικά.

Αν παρόλες τις προσπάθειες που κάνουμε, νιώθουμε ότι  ίσως κάτι λείπει από τη διατροφή μας, η χρήση μιας πολυβιταμίνης μπορεί να μας βοηθήσει να καλύψουμε τις ενδεχόμενες ελλείψεις αποτελώντας έναν πολύτιμο σύμμαχο για το καλοκαίρι. Μάλιστα, είναι σκόπιμο να επιλέγεται ένα σκεύασμα το οποίο να ανταποκρίνεται όσο το δυνατόν περισσότερο στις εκάστοτε ανάγκες, υποστηρίζοντας πιο στοχευμένα τις ιδιαίτερες ανάγκες λόγω ηλικίας ή αυξημένων υποχρεώσεων.

 

Μαρία Κολοτούρου

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc