Γιατί έχουμε ανάγκη τα συμπληρώματα διατροφής;

Πέραν της γευστικής απόλαυσης, η τροφή μας παρέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη και τη συντήρηση των κυττάρων και των ιστών, την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού και τελικά, την καλή μας υγεία! Και ενώ οι περισσότεροι μπορεί να είστε εξοικειωμένοι με το ότι τα μακροθρεπτικά συστατικά (υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λιπαρά) αποτελούν το καύσιμο για τις καθημερινές μας λειτουργίες, πόσοι γνωρίζετε ποια πραγματικά είναι η συνεισφορά των μικροθρεπτικών συστατικών (βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία), στην καθημερινότητά σας; Μάθετε λοιπόν ότι, χωρίς τις βιταμίνες, τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία, όλες οι καύσεις και οι μεταβολικές διεργασίες δεν θα πραγματοποιούνταν.

Οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής με το φορτωμένο εργασιακό πρόγραμμα και την καθιστική ζωή, το άγχος, το κάπνισμα, την έλλειψη ύπνου και τις κακές διατροφικές συνήθειες καθιστούν συχνά ανέφικτη την ισορροπημένη διατροφή. Από την άλλη, υπάρχουν ορισμένα άτομα που έχουν αυξημένες ανάγκες σε σύγκριση με άλλους: αθλητές και αθλούμενοι, άτομα που δεν μαγειρεύουν ή παραλείπουν γεύματα, ηλικιωμένοι που έχουν συνήθως ελλιπή διατροφή, καπνιστές, άτομα με διατροφικές διαταραχές ή γαστρεντερικές νόσους που δεν απορροφούν καλά τα μικροθρεπτικά συστατικά των τροφίμων, άτομα που ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή.

Πλέον οι συστάσεις σε βιταμίνες και μέταλλα δεν καλύπτουν απλά τα συμπτώματα που μπορεί να προκύψουν από την έλλειψή τους αλλά ενισχύουν πιο σφαιρικά συγκεκριμένες λειτουργίες του οργανισμού, με στόχο την πρόληψη χρόνιων νόσων, όπως η οστεοαρθρίτιδα, το μεταβολικό στρες, τα καρδιαγγειακά νοσήματα κ.ά. προκειμένου να είναι …κάθε μέρα καλά! Τα συμπληρώματα διατροφής προσφέρουν πλέον έναν συνδυασμό βιταμινών και μετάλλων που πλαισιώνει αυτές τις ανάγκες και βελτιώνει την καθημερινότητά μας.