Για να περάσει γρήγορα το κρυολόγημα και ο βήχας

Η πτώση της θερμοκρασίας και οι αλλαγές στις καιρικές συνθήκες συνάδουν συνήθως με την εμφάνιση των πρώτων κρυολογημάτων. Συνάχιβήχαςπονόλαιμοςκαταρροή είναι συμπτώματα που εμφανίζονται σιγά σιγά και δυσχεραίνουν την καθημερινότητα μας.

Ο βήχας και ο πονόλαιμος αποτελούν τα κύρια αντανακλαστικά του ανοσοποιητικού συστήματος στο ξέσπασμα ενός κρυολογήματος. Σε πολλές περιπτώσεις είναι επίμονα και ταλαιπωρούν τον ασθενή για μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμα και αν λαμβάνει κάποιο βοήθημα για την αντιμετώπισή τους. Για τη γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση τους είναι σημαντικό να επιλεχθεί με την εμφάνιση των πρώτων κιόλας συμπτωμάτων η κατάλληλη φροντίδα.

 

Λύσεις από την φύση

  • Το φασκόμηλο: ένα βότανο που όχι μόνο βοηθά στην καταπράυνση του βήχα, αλλά και στην αντιμετώπιση του πονόλαιμου. Ένα ζεστό αφέψημα φασκόμηλου με μέλι και λεμόνι μπορεί να συμβάλλει αποτελεσματικά στην  ανακούφιση από το βήχα και τη ρινική συμφόρηση.
  • Η πρόπολη: με προέλευση από τις μέλισσες αποτελεί ακόμα μία φυσική επιλογή για την ανακούφιση από τον πονεμένο λαιμό. Η πρόπολη είναι γνωστή για τις αντιμικροβιακές και αντι-ιικές της ιδιότητες και λόγω της δράσης της χαρακτηρίζεται ως φυσικό αντιβιοτικό. Είναι διαθέσιμη σε μορφή κόκκων ή βάμματος που μπορούν να προστεθούν σε κάποιο φαγητό, γιαούρτι ή αφέψημα.
  • Το θυμάρι: έχει ισχυρή αντισηπτική δράση και χρησιμοποιείται παραδοσιακά ως «φάρμακο» για το βήχα, τον πονόλαιμο, τη βρογχίτιδα αλλά και διάφορα πεπτικά προβλήματα. Ένα αφέψημα θυμαριού μπορεί να είναι ευεργετικό για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος
  • Το μάραθο: η κατανάλωση του παρουσιάζει ηρεμιστική δράση στη βρογχίτιδα και το βήχα. Αντίστοιχα, το γλυκάνισο που μοιάζει πολύ με το μάραθο σε γεύση και ιδιότητες, συμβάλλει στην καταπράυνση του βήχα και τη διευκόλυνση της αναπνοής. Ένα αφέψημα που συνδυάζει μάραθο και γλυκάνισο μπορεί να επιφέρει σημαντική βελτίωση στη συχνότητα και την ένταση του βήχα

 

Ενισχυμένη βοήθεια

Τα παραπάνω συστατικά αποτελούν σημαντικό σύμμαχο του οργανισμού μας για την αντιμετώπιση του βήχα και των λοιπών συμπτωμάτων του κρυολογήματος. Ο συνδυασμός δύο ή περισσότερων από αυτά  μπορεί έχει ένα πιο ολοκληρωμένο και δραστικό αποτέλεσμα. Έναν τέτοιο συνδυασμό, όχι μόνο 2 αλλά 8 διαφορετικών βοτάνων, πρόπολης, βασιλικού πολτού, βιταμίνης C και ψευδαργύρου προσφέρει το σιρόπι PropolCare από τη Lanes.

Με μια αρκετά εμπλουτισμένη σε αλλά και ενισχυμένη φόρμουλα το σιρόπι Propolcare μπορεί να έχει ιδιαίτερα ικανοποιητικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση του ξηρού και ήπιου παραγωγικού βήχα, καθώς και στην καταπράυνση του ερεθισμένου λαιμού. Στη σύνθεση του εμπεριέχονται πρόπολη και φυσικά εκχυλίσματα θυμαριού, μάραθου, γλυκάνισου, πεύκου, φασκόμηλου και Ισλανδικών βρύων, που όλα μαζί δίνουν ένα συνεργιστικό αποτέλεσμα αντισηπτικής, αποχρεμπτικής και βλενολλυτικής δράσης, ενώ συμβάλλουν στην ύφεση λοιμώξεων του αναπνευστικού. Επιπλέον, η σύνθεση του είναι εμπλουτισμένη με βασιλικό πολτό για τη θρέψη και την τόνωση του οργανισμού αλλά και βιταμίνη C και ψευδάργυρο, τα οποία έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και μαζί με τον βασιλικό πολτό τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα και συμβάλλουν στη γρήγορη ανάρρωση.

 

Το σιρόπι Propolcare αποτελεί σημαντικό όπλο για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του κοινού κρυολογήματος και ιδιαιτέρως του βήχα.

Σημαντικό του πλεονέκτημα η πολύ ευχάριστη γεύση του και η καταλληλόλητα του για όλη την οικογένεια.