Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν φτερνιζόμαστε!

Το συναίσθημα γνωστό:

Ένα ελαφρύ «γαργάλημα» στη μύτη, τα μάτια μισοκλείνουν, ανοίγουμε το στόμα εισπνέοντας αέρα και… φτερνιζόμαστε! Τί πιο συνηθισμένο την Άνοιξη που η αλλεργική ρινίτιδα είναι στο φόρτε της?

Το φτέρνισμα είναι μια αντανακλαστική αντίδραση του εγκεφάλου μας σε οποιαδήποτε ενόχληση νιώσει η μύτη μας. Βακτήρια, μικρόβια, γύρη ή σκόνη προσκολλώνται στο ρινικό μας πέρασμα και το φτέρνισμα είναι ο τρόπος που χρησιμοποιεί ο οργανισμός μας για να τα αποβάλλει.

Πρόκειται για ένα συναρπαστικό μηχανισμό άμυνας ενάντια σε εξωτερικούς παράγοντες και είναι μια διαδικασία στην  οποία συμμετέχει όλο μας το σώμα. Κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός γι’ αυτό κάποιοι άνθρωποι φτερνίζονται μία φορά, ενώ άλλοι πολλές φορές συνεχόμενα. Σε όλους μας όμως συμβαίνουν τα παρακάτω:

Μάτια: Το κλείσιμο των ματιών όταν φτερνιζόμαστε είναι μια αντανακλαστική κίνηση του οργανισμού μας. Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να φτερνιστεί με τα μάτια του ανοιχτά. Αν δεν έχετε πειστεί, μπορείτε να το δοκιμάσετε την επόμενη φορά!

Καρδιά: Ενάντια σε αυτό που πιστεύει ο περισσότερος κόσμος, η καρδιά μας δεν σταματά όταν φτερνιζόμαστε, επιβραδύνεται όμως ο χτύπος της. Μην ανησυχείτε, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται καμία αλλαγή!

Μύες-πνεύμονες-λαιμός: Μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου οι μύες του στήθους μας, πιέζουν τους πνεύμονές οδηγώντας τον αέρα προς το επάνω μέρος του σώματός. Ο λαιμός μας κλείνει αυτόματα, με αποτέλεσμα ο αέρας να βρίσκει διέξοδο, με μεγάλη ταχύτητα, από τη μύτη. Η ταχύτητα αυτή, μπορεί να φτάσει έως και τα 126 χιλιόμετρα την ώρα!

Οι άνθρωποι που υποφέρουν από εποχικές ενοχλήσεις γνωρίζουν καλύτερα από όλους τα παραπάνω, καθώς έχουν εξοικειωθεί περισσότερο με το φτέρνισμα. Ειδικά την άνοιξη, οι πιο συνηθισμένοι αλλεργιογόνοι παράγοντες  βρίσκονται παντού!

Αυτό όμως μπορεί να αλλάξει. Το AlergEnd από τη Lanes ήρθε για να δείξει, ότι οι εποχικές ενοχλήσεις δεν πρέπει να εμποδίζουν κανέναν να ζει και να απολαμβάνει τη ζωή του. Η μοναδική, καινοτόμα σύνθεση του Lanes AlergEnd αποτελεί το μυστικό της επιτυχίας του. Περιέχει ψευδάργυρο, καθώς και την επώνυμη φόρμουλα Sniztop®, που χάρη στα βιοενεργά συστατικά από αυγά ορτυκιού, εμποδίζει την επαφή των αλλεργιογόνων με τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος. Δρα μέσα σε μόλις 15 λεπτά, ενώ δεν έχει παρενέργειες! Είναι κατάλληλο για ενήλικες και παιδιά άνω των 6 ετών.

Η αποτελεσματικότητα και η άμεση δράση του αποδεικνύονται μέσω δύο κλινικών μελετών σε Ελλάδα και Αμερική! Πιο συγκεκριμένα, το Lanes AlergEnd είναι το μοναδικό προϊόν για την αντιμετώπιση συμπτωμάτων αλλεργικής ρινίτιδας, το οποίο έχει δοκιμαστεί σε Έλληνες ασθενείς!

Με το Lanes AlergEnd ζείτε με την αλλεργία, όχι με τα συμπτώματά της. Δοκιμάστε το!

Μπες στο zisemetinallergia.gr και μάθε περισσότερα για το Lanes AlergEnd