Χειμώνας και ανοσοποιητικό

Διφορούμενες οι απόψεις για το χειμώνα… κάποιοι ανυπομονούν για τον ερχομό του προσμένοντας τα χρώματά του, τα βράδια δίπλα στο τζάκι και την φωτιά, τα χοντρά ρούχα & τα ζεστά ροφήματα… άλλοι και μόνο στην ιδέα του χειμώνα μελαγχολούν, μπαίνουν σε κακή διάθεση και τρέμουν μόνο και μόνο στην ιδέα του κρύου, της ελάχιστης ηλιοφάνειας, της μικρής διάρκειας ημέρας, των κρυολογημάτων και της γρίπης!

 

Η κάθε εποχή συνδυάζει τα καλά της και τα κακά της. Στην περίπτωση του χειμώνα, στα «κακά» συγκαταλέγονται σίγουρα τα κρυολογήματα, η γρίπη και οι συναφείς εποχιακές ασθένειες. Προκειμένου να αποφευχθούν ή τουλάχιστον να μειωθεί η συχνότητα εμφάνισής τους και ο βαθμός ενόχλησης που προκαλούν, η ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού αποτελεί μονόδρομο. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με στατιστικά δεδομένα, όσο πιο εξασθενημένο και καταπονημένο είναι το ανοσοποιητικό σύστημα τόσο συχνότερη, εντονότερη και μεγαλύτερης διάρκειας είναι η εμφάνιση των χειμερινών ασθενειών.

 

Καταλυτικό ρόλο στην ενίσχυση του αμυντικού μηχανισμού του οργανισμού έχει, φυσικά, η διατροφή. Όσο μεγαλύτερη η ισορροπία και η ποικιλία τροφίμων τόσο περισσότερα τα θρεπτικά συστατικά που προσλαμβάνει ο οργανισμός. Υπάρχουν βέβαια και τροφές των οποίων τα συστατικά συμβάλλουν στοχευμένα στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος:

 

  • Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών προσφέρει στον οργανισμό πολύτιμες βιταμίνες και αντιοξειδωτικά συστατικά τα οποία εξασφαλίζουν την ενίσχυση της άμυνάς του.
  • Το γιαούρτι, το κεφίρ και το ξινόγαλα είναι πολύ καλή πηγή προβιοτικών οργανισμών τα οποία φέρεται να έχουν ευεργετική δράση ως προς την ενίσχυση της λειτουργίας τους ανοσοποιητικού συστήματος .
  • Το σκόρδο είναι πλούσιο σε αλισίνη, μία ουσία η οποία του προσδίδει αντιμικροβιακές, αντιιικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Δρα ως φυσικό αντιβιοτικό και βοηθά τόσο στην πρόληψη όσο και την αντιμετώπιση κρυολογημάτων και ιώσεων.
  • Ο βασιλικός πολτός έχοντας ένα ιδιαίτερα πλούσιο περιεχόμενο σε θρεπτικά συστατικά φέρεται να συμβάλλει στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Πολλές φορές παρουσιάζονται αντικειμενικές δυσκολίες ένταξής των εν λόγω ή και άλλων θρεπτικών συστατικών στην καθημερινή μας διατροφή που αφορούν είτε την επαρκή πρόσληψη τους ή την δυνατότητα κατανάλωση τους. Για το λόγο αυτό τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά τα συναντάμε πλέον και σε συμπληρώματα διατροφής, σκοπός των οποίων είναι η θρέψη του οργανισμού και την τόνωση του ανοσοποιητικού.

 

Ένα από αυτά είναι και το Royal Tonic της Lanes.

Το Royal Tonic αποτελεί μία πρωτοποριακή και ιδιαίτερα εμπλουτισμένη φόρμουλα που απευθύνεται στην ανοσολογική ενίσχυση και τόνωση του ανθρώπινου οργανισμού. Κύρια συστατικά της σύνθεσής του είναι ο βασιλικός πολτός και το πρωτόγαλα. Και τα δύο αποτελούν συμπυκνωμένες μορφές πληθώρας θρεπτικών συστατικών τα οποία συμβάλλουν τα μέγιστα στη θρέψη του οργανισμού. Ο βασιλικός πολτός είναι προϊόν των μελισσών και αποτελεί πηγή βιταμινών και στοιχείων όπως το σύμπλεγμα βιταμινών Β και το ασβέστιο, ενζύμων και αμινοξέων. Επιπλέον, δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και συμβάλλει στη διέγερση των λευκών αιμοσφαιρίων, ενισχύοντας αρκετά την άμυνα του οργανισμού. Το πρωτόγαλα περιέχει συνδυασμό βιταμινών, μετάλλων, αμινοξέων, ενζύμων και αντισωμάτων και συμβάλλει αποτελεσματικά στην ανοσολογική διέγερση του οργανισμού. Τη σύνθεση του Royal Tonic συμπληρώνουν τα μανιτάρια Shiitake & Reishi, τα οποία είναι οργανικής καλλιέργειας και χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική για την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος, η πρόπολη και η βιταμίνη Β6. Η πρόπολη παρουσιάζει αντι-ιικές, αντιμικροβιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες και μπορεί να έχει ρυθμιστική δράση στην παραγωγή αντισωμάτων, ενώ η βιταμίνη Β6 συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση της ανοσολογικής απόκρισης.

 

Ο συνδυασμός συστατικών του Royal Tonic το καθιστά ιδιαίτερα αποτελεσματικό για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και τη θωράκιση του οργανισμού. Παράλληλα, προσφέρει τόνωση, θρέψη και ευεξία, αντιμετωπίζοντας την εξάντληση και την εξασθένιση που παρατηρείται κατά τη διάρκεια της ασθένειας. Είναι διαθέσιμο σε μονοδόσεις των 10ml για εύκολη χρήση και άμεση απορρόφηση και δράση.