L-carnitine

Περιγραφή

Η L-καρνιτίνη είναι μία τεταρτοταγής αμίνη που παράγεται στον ανθρώπινο εγκέφαλο, στο συκώτι και στους νεφρούς και μπορεί να λαμβάνεται, μέσω τη διατροφής κυρίως, από ζωικής προέλευσης τρόφιμα όπως το κόκκινο κρέας, τα πουλερικά, τα ψάρια και το γάλα.

Δράση/Ιδιότητες

Κύριος ρόλος της L-καρνιτίνης στο σώμα είναι η μεταφορά των λιπαρών οξέων μακράς αλύσου στα μιτοχόνδρια  για να οξειδωθούν και να παραχθεί ενέργεια. Η L-καρνιτίνη αποθηκεύεται κυρίως στους σκελετικούς μύες, στον εγκέφαλο και στη καρδιά, όπου χρειάζεται για παραγωγή ενέργειας από τα λιπαρά οξέα.

Benefits

Η L-καρνιτίνη παίζει σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό των λιπαρών και η συμπληρωματική λήψη της μέσω σκευασμάτων διατροφής μπορεί να είναι απαραίτητη για την κάλυψη των αναγκών στο συστατικό αυτό, ιδιαίτερα σε άτομα που δεν μπορούν να τη λάβουν από τη διατροφή, όπως άτομα που δεν καταναλώνουν τρόφιμα ζωικής προέλευσης.

Αντενδείξεις/Πιθανές αλληλεπιδράσεις

Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν αντιμετωπίζεται κάποιο πρόβλημα υγείας ή/και λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή πριν λάβετε διατροφικά προϊόντα που περιέχουν L-καρνιτίνη.

Σε ποια προϊόντα το βρίσκετε