Glucomannan

Περιγραφή

Η γλυκομαννάνη konjac (glucomannan) είναι μια πλούσια πηγή διαλυτών φυτικών ινών που λαμβάνεται από τις ρίζες του φυτού konjac (Amorphophallus konjac). To Amorphophallus konjac είναι πολυετές φυτό που ευδοκιμεί στην Ιαπωνία, Κίνα και Ινδοκίνα και χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την παρασκευή ζυμαρικών (shirataki, noodles) και άλλων προϊόντων διατροφής.

Δράση/Ιδιότητες

Η γλυκομαννάνη συμβάλλει στην απώλεια βάρους στο πλαίσιο διατροφής μειωμένων θερμίδων, καθώς έχει την ικανότητα να απορροφά μεγάλη ποσότητα νερού και σε επαφή με τα στομαχικά υγρά, δημιουργεί μια μάζα σε μορφή γέλης, που καταλαμβάνει μεγάλο τμήμα στο στομάχι, δημιουργώντας αίσθηση κορεσμού, έτσι ώστε να απαιτείται η κατανάλωση μικρότερων ποσοτήτων φαγητού. Ο μηχανισμός αυτός βοηθά στην περαιτέρω μείωση της επιθυμίας για φαγητό και κατά συνέπεια στη μειωμένη πρόσληψη θερμίδων από τις τροφές.

Επιπλέον, η γλυκομαννάνη συμβάλλει στη διατήρηση φυσιολογικών επιπέδων χοληστερόλης. Μελέτες έχουν δείξει ότι η γλυκομαννάνη βοηθά στη μείωση της απορρόφησης των χολικών οξέων, αυξάνει τη σύνθεση των χολικών οξέων από χοληστερόλη και μειώνει τις συγκεντρώσεις της ολικής και LDL-χοληστερόλης στην κυκλοφορία.

Benefits

Η ημερήσια πρόσληψη 4g γλυκομαννάνης βοηθά στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα. Επιπλέον, η γλυκομαννάνη συμβάλλει στην απώλεια βάρους με την ημερήσια πρόσληψη 3 g γλυκομαννάνης σε τρεις δόσεις του 1 g έκαστη, μαζί με 1-2 ποτήρια νερό, πριν από τα γεύματα και στο πλαίσιο δίαιτας μειωμένων θερμίδων.

Αντενδείξεις/Πιθανές αλληλεπιδράσεις

Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν αντιμετωπίζεται κάποιο πρόβλημα υγείας ή/και λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή πριν λάβετε διατροφικά προϊόντα που περιέχουν γλυκομαννάνη.

Σε ποια προϊόντα το βρίσκετε