Βιταμίνη Β1

Περιγραφή

Η θειαμίνη ή βιταμίνη Β1 είναι μία υδατοδιαλυτή βιταμίνη που ανήκει στο σύμπλεγμα βιταμινών Β και βρίσκεται σε μεγάλη ποικιλία ζωικών και φυτικών προϊόντων όπως είναι το σιτάρι, η βρώμη, τα δημητριακά ολικής άλεσης, το συκώτι, το χοιρινό, τα όσπρια.

H Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση για τους ενήλικες είναι 1,1mg (ΣΗΔ: Recommended Daily Allowance-RDA).

Δράση/Ιδιότητες

Η βιταμίνη B1 συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας, στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, της καρδιάς και στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία.

Benefits

Μία ισορροπημένη και ποικίλη διατροφή είναι ικανή να καλύψει τις συνήθεις ανάγκες του οργανισμού σε θειαμίνη. Ωστόσο, η συμπληρωματική λήψη θειαμίνης μπορεί να απαιτείται σε περιόδους κατά τις οποίες οι ενεργειακές ανάγκες είναι αυξημένες, σε περιόδους έντονου στρες για την υποστήριξη της ψυχολογικής λειτουργίας ή έντονης πνευματικής δραστηριότητας, σε άτομα που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και σε άτομα που ακολουθούν συχνά διάφορες δίαιτες.

Προειδοποιήσεις/Πιθανές αλληλεπιδράσεις

Εάν είστε έγκυος ή  θηλάζετε, λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν πάρετε σκεύασμα που περιέχει βιταμίνη Β1.

Σε ποια προϊόντα το βρίσκετε