Βιταμίνη Β2

Περιγραφή

Η ριβοφλαβίνη ή βιταμίνη Β2 είναι μία υδατοδιαλυτή βιταμίνη που ανήκει στο σύμπλεγμα βιταμινών Β και μπορεί να λαμβάνεται από τροφές όπως το συκώτι, το γάλα, το ασπράδι του αυγού, τα αυγά των ψαριών και τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά (όπως σπανάκι, ραδίκια, μπρόκολο, λάχανο).

H Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση για τους ενήλικες είναι 1,4mg (ΣΗΔ: Recommended Daily Allowance-RDA).

Δράση/Ιδιότητες

Η βιταμίνη Β2 έχει ευεργετική επίδραση στον οργανισμό καθώς συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας, στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης, στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος και στο φυσιολογικό μεταβολισμό του σιδήρου. Επιπλέον, βοηθά στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των βλεννογόνων, των ερυθρών αιμοσφαιρίων και του δέρματος, στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες  και  στη διατήρηση της όρασης.

Benefits

Μία ισορροπημένη και ποικίλη διατροφή είναι ικανή να καλύψει τις συνήθεις ανάγκες του ανθρώπινου οργανισμού σε ριβοφλαβίνη. Ωστόσο, σε κάποιες περιπτώσεις ή κατά περιόδους μπορεί να χρειάζεται συμπληρωματική λήψη της μέσω διατροφικών σκευασμάτων. Η ριβοφλαβίνη μπορεί να είναι ωφέλιμη για άτομα όλων των ηλικιών σε περιόδους κατά τις οποίες οι ενεργειακές απαιτήσεις είναι αυξημένες ή σε περιόδους έντονης πνευματικής δραστηριότητας ή σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας για τόνωση, ενέργεια και για την υποστήριξη της όρασης.

Προειδοποιήσεις/Πιθανές αλληλεπιδράσεις

Εάν είστε έγκυος ή  θηλάζετε, λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν πάρετε σκεύασμα που περιέχει βιταμίνη Β2.

Σε ποια προϊόντα το βρίσκετε