Βιταμίνη Κ

Περιγραφή

Η βιταμίνη Κ ανήκει στην ομάδα των λιποδιαλυτών βιταμινών και στη φύση απαντάνται είτε ως Βιταμίνη K1 ή (φυλλοκινόνη) που συντίθεται από τα φυτά ή ως Βιταμίνη K2 (μενακινόνη) που παράγεται από την εντερική μικροχλωρίδα των ζώων. Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το σπανάκι, το μπρόκολο, το λάχανο και το μαρούλι, η βρώμη, οι ξηροί καρποί, τα φυτικά έλαια, όπως το ελαιόλαδο, αποτελούν πλούσιες διατροφικές πηγές της βιταμίνης Κ.  Επίσης, μικρές ποσότητες βιταμίνης Κ μπορεί να βρίσκονται στο κρέας.

Η Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση είναι 75μg (ΣΗΔ: Recommended Daily Allowance-RDA).

Δράση/Ιδιότητες

Η Βιταμίνη Κ συμβάλλει στη φυσιολογική πήξη του αίματος και συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών.

Benefits

Μια ισορροπημένη και ποικίλη διατροφή είναι ικανή να καλύψει τις συνήθεις ανάγκες του ανθρώπινου οργανισμού σε βιταμίνη Κ. Ωστόσο, η συμπληρωματική λήψη βιταμίνης K μέσω διατροφικών σκευασμάτων μπορεί να είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη σε άτομα όλων των ηλικιακών ομάδων για την κάλυψη των ημερήσιων αναγκών τους στο συστατικό αυτά ή σε περιπτώσεις μη επαρκούς πρόσληψης βιταμίνης Κ από τη διατροφή ή για την ενίσχυση των οστών.

Προειδοποιήσεις/Πιθανές αλληλεπιδράσεις

Εάν είστε έγκυος ή  θηλάζετε, λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν πάρετε σκεύασμα που περιέχει βιταμίνη Κ.

Σε ποια προϊόντα το βρίσκετε