Xtra Energy για ενέργεια και τόνωση!

Μοιράσου το άρθρο!

«Γιατί αισθάνομαι κουρασμένος όλη την ώρα;» Μια συνηθισμένη ερώτηση που κάνουμε στον εαυτό μας η οποία όμως δεν εκφράζει μία φυσιολογική κατάσταση…

Η κόπωση είναι κάτι περισσότερο από αίσθημα κούρασης, υπνηλίας και έλλειψης ενέργειας.  Αποτελεί μία κατάσταση ψυχικής και σωματικής εξάντλησης η οποία μειώνει αισθητά την ικανότητα ενός ατόμου να εκτελεί την εργασία του και οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Τα αίτια μπορεί να είναι πολλά. Οι ρυθμοί και οι απαιτήσεις του σύγχρονου τρόπου ζωής, οι πολλαπλές υποχρεώσεις, το άγχος, ο ανεπαρκής ή ο κακής ποιότητας ύπνος, η ελλιπής διατροφή, η υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης, ο περιορισμένος ως και ανύπαρκτος χρόνος για χαλάρωση και ηρεμία, ακόμα και ο μουντός και κρύος καιρός μπορούν να έχουν αντίκτυπο στα επίπεδα ενέργειας και κόπωσης.

Και πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε?

Η απάντηση είναι πολύ εύκολη, αν και συνήθως δύσκολα εφαρμόσιμη. Η καλύτερη διαχείριση χρόνου είναι το κλειδί για να μπορέσουμε να εξοικονομήσουμε χρόνο, έστω και λίγο, για τον εαυτό μας και τη χαλάρωσή μας. Επιπλέον, οι καλύτερες διατροφικές επιλογές και τα συχνά γεύματα μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση σταθερών επιπέδων σακχάρου στο αίμα και τη μείωση της εξάντλησης, ενώ ο επαρκής ύπνος συμβάλλει τα μέγιστα στην ξεκούραση μας. Ακόμα και η ήπια και συχνή φυσική δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην αύξηση των επιπέδων ενέργειας μας.

Κάποια χρήσιμα tips:

  • Καταναλώστε πρωινό καθημερινά: Η κατανάλωση ενός πλήρους πρωινού μπορεί να ενισχύσει σημαντικά τη συγκέντρωση και την πνευματική εγρήγορση, ενώ ενισχύει και τα επίπεδα ενέργειας
  • Τα τρόφιμα και σνακ ολικής άλεσης παρέχουν βραδεία απελευθέρωση ενέργειας  και έτσι εξαλείφουν την εμφάνιση κόπωσης
  • Περιορίστε την κατανάλωση καφέ και αποφύγετε την πρόσληψη καφεΐνης μετά τις 4 το απόγευμα. Η καφεΐνη έχει χρόνο ημιζωής περίπου 5 ώρες και έτσι είναι πολύ πιθανό ο καφές που θα πιείτε το απόγευμα να επηρεάσει το βραδινό σας ύπνο.
  • Καταναλώστε , κυρίως οι γυναίκες, τροφές πλούσιες σε σίδηρο όπως το κόκκινο κρέας, το αυγό, τα όσπρια και το σπανάκι. Η πρόσληψη σιδήρου μπορεί να προλάβει την εμφάνιση αναιμίας και, παράλληλα, να βοηθήσει στην τόνωση
  • Μάθετε πώς να διαχειρίζεστε στρεσογόνες καταστάσεις και πώς να χαλαρώνετε
  • Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ

Πέραν αυτών η καθημερινή λήψη μίας πολυβιταμίνης μπορεί να έχει θετική επίδραση στη διατήρηση της καλής υγείας ενός ατόμου και στη διατήρηση ή αύξηση των επιπέδων ενέργειάς του. Μία τέτοια πολυβιταμίνη είναι η Xtra Energy η οποία παρέχοντας έναν πρωτοποριακό συνδυασμό βιταμινών και μετάλλων, συμβάλλει στην αναπλήρωση των διατροφικών ελλείψεων και των χαμηλών επιπέδων ενέργειας και ευεξίας.

Η πολυβιταμίνη Xtra Energy περιέχει όλες τις απαραίτητες βιταμίνες σε συνδυασμό με μέταλλα και ιχνοστοιχεία, οι περιεκτικότητες των οποίων ξεπερνούν το 100% της συνιστώμενης ημερήσια πρόσληψης, για αυξημένη ενδυνάμωση του οργανισμού. Η φόρμουλα της είναι ενισχυμένη με Panax Ginseng, ταυρίνη & συνένζυμο Q10 που συμβάλλουν στην παραγωγή ενέργειας χαρίζοντας άμεση τόνωση & extra ενέργεια στον οργανισμό. Είναι διαθέσιμη τόσο σε καταπινόμενη όσο και σε αναβράζουσα μορφή. Τα καταπινόμενα δισκία είναι σταδιακής αποδέσμευσης για την εξασφάλιση της καλύτερης απορρόφησης των θρεπτικών συστατικών που περιέχει, αλλά και για ένα παρατεταμένο αποτέλεσμα τόνωσης και ευεξίας του οργανισμού. Ενώ τα αναβράζοντα δισκία, τα οποία συνδυάζουν βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία με panax ginseng και CoQ10, προσφέρουν ένα άμεσο αποτέλεσμα αναζωογόνησης και ενέργειας στον οργανισμό.

Ελίνα Ασημακοπούλου

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc

Η Ελίνα Ασημακοπούλου είναι κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, απόφοιτος του τμήματος Διατροφής του Πανεπιστημίου «Manchester Metropolitan» της Αγγλίας. Ασκεί ενεργά το επάγγελμα του διαιτολόγου-διατροφολόγου από το 2006 έχοντας μέχρι τώρα πραγματοποιήσει πλήθος επιτυχημένων συνεργασιών στο χώρο της διατροφής, της υγείας, του αθλητισμού και της παιδείας. Από το 2007 διατηρεί το προσωπικό της διαιτολογικό γραφείο στα Καλύβια Αττικής.

Προηγούμενο

Οδηγός Επιβίωσης… Χριστουγέννων!

Διαχείριση του άγχους & διατροφικά tips!

Επόμενο